Άρθρα

Special Olympics

         sp1                    sp2                     sp3

 

                                  sp4                                   sp5

“Join the Wonderful Winning World of Special Olympics World Summer Games”
Γιορτάζοντας το 2011 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού & το Διεθνές Έτος Εθελοντών+10

Οι Παγκόσμιοι Καλοκαιρινοί Αγώνες των Special Olympics 2011 ήταν η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για το 2011! Πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από τις 20 Ιουνίου- 4 Ιουλίου και φιλοξένησαν 7.500 αθλητές με διανοητικές αναπηρίες και 25.000 εθελοντές από όλο τον κόσμο.
Η ιδέα των Special Olympics βασίζεται στην ιδέα του εθελοντισμού καθώς οι εθελοντές υπήρξαν ο θεμέλιος λίθος ανάπτυξής του σε 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Από τις 10 Ιουνίου-10 Ιουλίου 2011, 100 νέοι Ευρωπαίοι εθελοντές, ηλικίας 18-30 ετών, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στους Παγκόσμιους Καλοκαιρινούς Αγώνες των Special Olympics στην Αθήνα.
Οι νέοι εθελοντές από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Εσθονία,τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και υποστήριξαν τους αθλητές καθόλη τη διάρκεια των αγώνων.
Η συμμετοχή τους ήταν στα πλαίσα του προγράμματος GROUP EVS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Πολίτες εν δράσει ήταν η οργάνωση συντονισμού και οργάνωση φιλοξενίας η Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics World Summer Games Αθήνα 2011
Οι οργανώσεις ου συμμετείχαν ήταν οι εξής:
AUSTRIA: AKZENTE SALZBURG, BELGIUM: COMPAGNONS BATISSEURS,ESTONIA: INTERNATIONAL YOUTH ASSOCIATION ESTYES, FRANCE:CONCORDIA FR, UNAREC ETUDES ET CHANTIERS, GERMANY:VEREINIGUNG JUNGER FREIWILLIGER, IBG - INTERNATIONALE BEGEGNUNG IN GEMEINSCHAFTSDIENSTEN,ITALY: ACCADEMIA EUROPEA DI FIRENZE,LUNARIA,LITHUANIA: CENTER OF YOUTH VOLUNTARY ACTIVITIES DEINETA, SPAIN:COCAT, NEXES INTERCULTURALS DE JOVES PER EUROPA,TURKEY: GENÇTUR – GENÇLIK,UNITED KINGDOM: CONCORDIA UK, UNA EXCHANGE

Οι νέοι εθελοντές προώθησαν τους στόχους του Διεθνούς Έτους Εθελοντών και του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού.

Πάνω από όλα ελπίζουμε ότι υπήρξαν και θα παραμείνουν με το δικό τους τρόπο, νέοι πρεσβευτές της ελπίδας,της αποδοχής, της αλληλλεγγύης και της δύναμης που ο εθελοντισμός μπορεί να έχει στον κόσμο.

.

  • alliance logo4
  • iwc4
  • logo youth4
  • def-flag-logoeac-youth en4
  • LLL ENl
  • LLL GRl