Διαδικασία συμμετοχής

megaphoneΤο πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση 2007-2013 τελείωσε. Η Επιτροπή προετοιμάζει ένα καινούριο πρόγραμμα, το ERASMUS PLUS, το οποίο θα περιλαμβάνει δράσεις για νέους και ενήλικες, εθελοντές, φοιτητές και δασκάλους. Η δράση των Ανταλλαγών Νέων (Youth Exchanges) του παλαιού προγράμματος έχει σταματήσει. Θα ενημερώσουμε την ιστοσελίδα μας αμέσως μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα!

Διαδικασία συμμετοχής

Ο ευκολότερος τρόπος να συμμετάσχετε σε μία ανταλλαγή νέων, είναι να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας με την αποστολή e-mail στην οργάνωσή μας. Αντίθετα με το EVS (την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία) δεν υπάρχει βάση δεδομένων με τις ανταλλαγές που πραγματοποιούνται, οπότε ο μόνος τρόπος να λάβετε μέρος είναι μέσω της επικοινωνίας με οργανώσεις νέων. Μπορείτε να ελέγχετε συχνά τα «Νέα» στην ιστοσελίδα μας και, όταν δείτε να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη, να δηλώσετε συμμετοχή.

 

Πως είναι μια ανταλλαγή νέων;

Κατά τη διάρκεια μιας ανταλλαγής νέων μια ομάδα νέων ανθρώπων από διάφορες χώρες ζουν κι εργάζονται μαζί. Στους συμμετέχοντες παρέχεται φαγητό και διαμονή και οι δραστηριότητες γίνονται ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τους διοργανωτές. Πολύ συχνά ο προγραμματισμός αφορά δραστηριότητες για το «χτίσιμο» ομάδας, πολιτιστικές ανταλλαγές, καθώς και εργασίες που αφορούν τη επιλεγμένη θεματική.

 

Πόσο κοστίζει;

Η μόνη οικονομική συμμετοχή που έχουν τα μέλη της ομάδας νέων είναι το 30% των ταξιδιωτικών εξόδων, καθώς τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση».

 

yia el logo

« Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν»

.

  • alliance logo4
  • iwc4
  • logo youth4
  • def-flag-logoeac-youth en4
  • LLL ENl
  • LLL GRl