Εκπαίδευση PRIDE: το εγχειρίδιο

Το Φεβρουάριο του 2020 η CiA συμμετείχε στην εκπαίδευση εκπαιδευτών νέων “P.R.I.D.E. (Promoting Rights, Identity, Diversity and Education)”, διοργανωμένη από τον εταίρο μας Magnet House στη Σερβία, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Παρουσιάζουμε εδώ (https://issuu.com/citizensinaction/docs/p.r.i.d.e._toolkit) το τελικό εγχειρίδιο του προγράμματος στο οποίο περιγράφονται οι κύριες δραστηριότητες της εκπαίδευσης και οι δράσεις που διοργανώθηκαν από τους συμμετέχοντες σαν πρακτική άσκηση. Αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να δώσει χρήσιμες και καινοτόμες ιδέες για πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, σε ομάδες που ασχολούνται ειδικά με τα δικαιώματα LGBTQI+ και τον φεμινισμό. Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ.

  rsz logo pride EU flag-Erasmus vect POSlogo MAGNET png 1-min

Διεθνής εθελοντισμός και COVID-19

Στην παρούσα κατάσταση με τον COVID-19 να απλώνεται σε όλο τον κόσμο, προτεραιότητα δίνεται στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για το καλό όλων. Είναι κοινωνική μας ευθύνη ως πολίτες να περιορίσουμε τις μετακινήσεις εκτός του σπιτιού στις αναγκαίες. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια εθελοντισμού μας είναι συμβατά με τις πιο πρόσφατες συστάσεις των διεθνών και εθνικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την εξάπλωση του COVID-19.

Re-use Re-smile

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ, Τενέδου 34, στην Κυψέλη, στις 19:30, γιορτάζουμε την ολοκλήρωση της 2ης Εθελοντικής Κατασκήνωσης Νέων (Youth Camp) του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» που διήρκησε σχεδόν ένα μήνα.

E-volution στο Τορίνο της Ιταλίας

 

Σαράντα νέοι 18-35 ετών από Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία και Ιταλία, βρέθηκαν από τις 3 μέχρις τις 6 Ιουλίου στο Τορίνο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “E-volution: bringing Europe to another level”, το οποίο έχει στόχο να αναλύσει, να κουβεντιάσει και να προωθήσει νέους τρόπους για μια Ευρώπη που θα ασχολείται εντατικότερα με τις αξίες της διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής και θα ενισχύει κυρίως τους νέους ανθρώπους υποστηρίζοντας την ιδέα πως «μία άλλη Ευρώπη είναι δυνατή».

 

Κάλεσμα εθελοντών για το Φεστιβάλ Νέων!

Ενα αλλιώτικο Φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας!

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» στο πλαίσιο της λειτουργίας του και της δικτύωσής του με την τοπική κοινότητα διοργανώνει ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην νεανική έκφραση και κουλτούρα, στα δικαιώματα και την κοινωνική συμμετοχή, τη φωνή, την ταυτότητα και τη θέση των νέων στις σημερινές κοινωνίες.

  • alliance logo4
  • iwc4
  • logo youth4
  • def-flag-logoeac-youth en4
  • LLL ENl
  • LLL GRl