Όροι συμμετοχής σε πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας

Η επιλογή και διαδικασία συμμετοχής σε workcamps μέσω της οργάνωσής μας CITIZENS IN ACTION αφορά μόνο άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα. Αν μένεις σε άλλη χώρα και θέλεις να συμμετέχεις σε ένα workcamp, είτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, πρέπει να επικοινωνήσεις με μια αντίστοιχη οργάνωση του δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organisations στη χώρα σου (δες τον χάρτη εδώ).

 1. Η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα συνδυάζεται με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για 6-7 ώρες καθημερινά, εκτός Κυριακής. Πρέπει να είσαι ενεργό μέλος της ομάδας και να συνεισφέρεις στην εργασία καθώς και στις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου του προγράμματος.
 2. Η ημερομηνία προσέλευσης στο χώρο του workcamp είναι η ημερομηνία έναρξης του, Η ημερομηνία αναχώρησης είναι η ημερομηνία λήξης του workcamp. Δεσμεύεσαι να συμμετέχεις σε όλη τη διάρκεια του εθελοντικού προγράμματος.
 3. Για τη συμμετοχή σου σε οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πρέπει να είσαι πάνω από 18 ετών και να μιλάς τουλάχιστον βασικά Αγγλικά, εκτός και αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στην περιγραφή του προγράμματος που έχεις επιλέξει.
 4. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καλύπτονται από το φορέα φιλοξενίας.
 5. Τα έξοδα ταξιδιού και ελεύθερου χρόνου τα καλύπτεις ο ίδιος/α. Επίσης, είσαι υπεύθυνος/η για την οργάνωση του ταξιδιού σου και των μέσων που θα επιλέξεις για να φτάσεις στον προορισμό σου.
 6. Πρέπει να ενημερώνεις πάντα τους συντονιστές (camp-leaders) για τυχόν μετακινήσεις σου στον ελεύθερο χρόνο και να ακολουθείς το πρόγραμμα όπως αυτό ορίζεται από την οργάνωση που σε φιλοξενεί.
 7. Δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση μακριά από το χώρο διαμονής.
 8. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται να φιλοξενούνται στο χώρο διαμονής άλλα άτομα, που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν ανήκουν στην ομάδα.
 9. Η οργάνωση μας δεν φέρει ευθύνη για όποιες αλλαγές στο πρόγραμμα, εφόσον αυτές γίνουν από την ξένη οργάνωση ή από την τοπική αρχή που φιλοξενεί το πρόγραμμα.
 10. Στα Ελληνικά προγράμματα, είσαι ασφαλισμένος/η για ατύχημα, για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Στο εξωτερικό, οι όροι ασφάλισης διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Απαραίτητη σε χώρες της Ε.Ε. είναι η Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης.
 11. Λόγω covid, μπορεί να υπάρχουν αλλαγές και ακυρώσεις στα προγράμματα που έχουν αναρτηθεί στη μηχανή αναζήτησης. Πριν προχωρήσεις με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής, όπως αναφέρουμε παρακάτω, παρακαλώ επικοινώνησε με την οργάνωσή μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Απαραίτητη είναι η καταβολή οικονομικής συνδρομής 30 € (Inscription Fee) προς τους Citizens in Action, η οποία καταβάλλεται μαζί με την αίτηση (βλ. Διαδικασία Συμμετοχής). Στους Citizens in Action, η διοργάνωση των workcams στην Ελλάδα και η αποστολή των εθελοντών/ντριών σε workcamp του εξωτερικού γίνεται εξ’ ολοκλήρου από εθελοντές. Η οικονομική συνδρομή των 30 ευρώ, καλύπτει μέρος από τα πάγια λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης (ενοίκια γραφείου, έξοδα επικοινωνίας και αναλώσιμα). Μπορείς να καταθέσεις το χρηματικό αυτό ποσό, στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στον αριθμό λογαριασμού 6003040031503 (IBAN: GR35 0171 0030 0060 0304 0031 503). Μην ξεχάσεις να δηλώσεις το όνομα σου ως καταθέτη και να μας στείλεις e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ημερομηνία κατάθεσης. Η αίτηση σου δεν θα διεκπεραιωθεί χωρίς αυτό. Αν κατά τη διάρκεια του έτους και μετά την επιστροφή σου από το πρώτο workcamp θελήσεις να συμμετέχεις και σε δεύτερο πρόγραμμα, τότε το επιπλέον κόστος που θα πρέπει να καταβάλεις κατά την αίτηση είναι 20 €.
 12. Από τη στιγμή που η αίτηση σου γίνει δεκτή, το ποσό της συνδρομής δεν επιστρέφεται, σε περίπτωση που θα ακυρώσεις, για οποιοδήποτε λόγο, τη συμμετοχή σου.
 13. Εάν δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στα προγράμματα επιλογής σου, η συνδρομή θα σου επιτραφεί.
 14. Σε ορισμένα προγράμματα στο εξωτερικό απαιτείται η καταβολή επιπλέον ποσού συμμετοχής (additional host fee ή extra fee) στην αντίστοιχη οργάνωση της χώρας υποδοχής. Το ποσό αυτό δεν σχετίζεται με τους Citizens in Action αλλά μόνο με την οργάνωση υποδοχής στο εξωτερικό. Το κόστος αυτό αναφέρεται στην αρχική περιγραφή του προγράμματος και είναι γνωστό πριν από την αίτηση σου στο πρόγραμμα. Το επιπλέον αυτό ποσό θα το καταβάλεις στην οργάνωση που θα σε φιλοξενήσει την πρώτη μέρα συμμετοχής σου στο workcamp ή με όποιον άλλο τρόπο ζητηθεί.
 15. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ναρκωτικών ουσιών κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
 • alliance logo4
 • iwc4
 • logo youth4
 • def-flag-logoeac-youth en4
 • LLL ENl
 • LLL GRl